En velferdsstat uten oljenæringen?

Hvordan i all verden skal norske politikere, inkludert politikere fra Miljøpartiet De Grønne, klare å opprettholde alle de skattefinansierte ordningen i velferdsstaten uten penger fra petroleumsnæringen?

Olje er dopet i norsk økonomi. Olje er årsaken til den ekstremt store offentlige sektoren.

Hulda Holtvedt, talsperson for Grønn Ungdom, ønsker stopp i oljeproduksjonen.

--Det aller viktigste er at Norge kutter utslipp i tråd med Paris-avtalen. For oss betyr det å sette en sluttdato for oljenæringen og legge planer for hvordan vi skal ha en velferdsstat uten olje, sier Hulda Holtvedt til Nettavisen.

Hvis Norge dropper olje, blir det mer plass til andre land og andre aktører. Verden blir ikke oljefri, selv om Norge setter en sluttdato for oljenæringen.

Ingen politikere og ingen av partiene går inn i stortingsvalgkampen med gode forslag på hvordan ha en velferdsstat uten olje. Ingen av partiene ønsker store kutt i skattefinansierte ordninger. Dagens forbruk uten oljeinntekter henger ikke på greip. Det er rett og slett umulig over tid.

Miljøpartiet De Grønne bør presentere et troverdig alternativ. Kommer partiet til å gjøre dette? Nei!

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar