Det bør være lov å markedsføre lommeaskebeger

I Norge er det mange merkelige, ulogiske reguleringer. Dette er ett eksempel på det.

Selskapet Sneipfritt har utviklet engangsaskebeger for å hindre at mennesker kaster sneiper. Helsedirektoratet mener produktet er i strid med tobakkskadeloven om tobakkreklame. Reguleringen medfører at butikkene må selge produktet skjult på linje med andre tobakksvarer som snus og sigaretter.

Sneiper er en del av problemet med plastforsøpling. Selskapet Sneipfritt fikk tilskudd fra Handelens Miljøfond for å utvikle produkt som forhindrer forsøpling med sneiper. Produktet har blitt utviklet, men tobakksskadeloven er et hinder for salg. Norge altså, typisk Norge.

Siv Jensen, leder i FrP og stortingsrepresentant for Oslo, har stilt et skriftlig spørsmål til helse- og omsorgsministeren. Jensen har spurt om helseministeren vil gjøre nødvendige endringer i regelverket som følger av tobakkskadeloven slik at lommeaskebeger kan bli synlig markedsført?

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har foreløpig ikke besvart spørsmålet. Om politikerne aksepterer eiendomsrettigheter i større grad, ville dette vært en ikke-sak.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar