Boplikt, klart brudd på den private eiendomsretten

Åshild Bruun-Gundersen, Erlend Wiborg, Morten Stordalen, Helge André Njåstad, Roy Steffensen har fremmet et representantforslag. FrP-representantene ønsker at Stortinget skal be regjeringen fremme forslag om nødvendige lovendringer slik at boplikten for boligeiendom og fritidseiendom oppheves.

Gjennom konsesjonsloven kan kommunen kreve at enkelte eiendommer skal være bebodd gjennom et visst antall dager i året. Ordningen med at kommunen skal tvinge mennesker til å bo på de eiendommene som er omfattet av boplikt, er et kraftig inngrep i privat eiendomsrett. Politikere som i festtaler snakker varmt om den private eiendomsretten, må være motstandere av boplikt.

Om forslaget får flertall i Stortinget? Sannsynligvis ikke. Det ikke-sosialistiske flertallet i inneværende periode, er ingen forsvarer av privat eiendomsrett. Det rødgrønne mindretallet gir blaffen i eiendomsrettigheter.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar