Jan Bøhlers overgang til Senterpartiet viser hvor små forskjellene er mellom partiene i Norge

Stortinget består i stor grad av en grå sosialdemokratisk masse der nyanser skiller partiene. Torsdag morgen ble det kjent at Jan Bøhler, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, har meldt seg inn i Senterpartiet og stiller seg til rådighet for partiet i forbindelse med stortingsvalget.

Bøhler har vært stortingsrepresentant siden 2005. Det er så lang ansiennitet at dersom Oslo Arbeiderparti vil satse på andre kandidater, burde Jan Bøhler akseptert dette. Å være sosialdemokratisk stortingsrepresentant er ikke en menneskerett!

For partiene bør det være et tankekors når sentrale politikere kan skifte parti over natten. Skillet mellom partiene bør være større enn at en sentral arbeiderpartipolitiker plutselig blir en sentral senterpartipolitiker. Alternativet er sammenslåing av parti, noe som aldri kommer til å skje på grunn av særinteresser.

Sentrum

Denne uken ble det kjent at tidligere KrF-politikere og Geir Lippestad har stiftet partiet Sentrum. Norge trenger ikke et nytt sentrumsparti, ettersom de fleste av stortingspartiene har limt seg fast i sentrumspolitikk; en blanding mellom stat og privat/frivillig sektor.

Geir Lippestad og KrF-politikerne burde kjempet for sakene i Arbeiderpartiet og KrF, istedenfor alternativet Sentrum. Når alt kommer til alt er norske politikere, veldig mange av dem sosialdemokrater, mye mer enige enn uenige. Jan Bøhlers overgang til Senterpartiet bekreftet dette på en god måte.

Hilsen Solvik, som ønsker større politiske forskjeller gjennom tydeligere ideologisk debatt mellom partiene og politikere.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar