En stor stat avler en større stat

Noe av det mest fascinerende med den amerikanske presidentvalgkampen er å høre velgere på høyresiden betegne Joe Biden som kommunist og få innblikk i frykten for den store, totalitære staten.

Mange av disse velgerne kommer fra eller har et forhold til det motbydelige regimet på Cuba. For ordens skyld: Joe Biden er ikke kommunist. Hvis vi skal sette han inn i norsk politikk, noe som er vanskelig å gjøre, er han på høyresiden i Høyre eller i FrP.

En del velgere på høyresiden i USA frykter Joe Biden og Kamala Harris skal gjøre USA til et sosialistisk land. Det skjer neppe, men de forente stater kan bli større med et skifte. En stor stat avler en større stat, og til slutt har innbyggerne minimalt med frihet.

Vi ser utviklingen i Norge der alle de store partiene nå er sosialdemokratiske parti der politikerne skal løse de fleste problem og utfordringer med bruk av skattefinansierte penger. Vi har systemet den amerikanske høyresiden frykter; nemlig at politikerne er barnehageansatte og innbyggerne er barna, for å tegne et bilde av politikken på et norsk nettsted.

Frihetsforkjempere vet at forbud og reguleringer stort sett er mislykket. Politiske inngrep i frihet gir en hel rekke med bivirkninger. Det kryr av eksempler og mange av eksemplene er fra norsk politikk.

Litt frihet er aldri nok!

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar