Friheten til å avslutte livet på en verdig måte

Liberalt og frihet var to av ordene som gikk igjen på landsmøtet i Venstre som ble avholdt i helgen. Likevel klarte partiet å si til aktiv dødshjelp. Det er et illiberalt vedtak!

Et liberalt samfunn må tillate aktiv dødshjelp. Retten til å bestemme over eget liv må bety en frihet til å avslutte livet på en verdig måte. Meningsmålinger tyder på at en stor del av befolkningen er enig i dette prinsippet, mens mange politikere er imot. Venstre er som mange andre parti i dette spørsmålet, til tross for festtalene om liberalt og frihet.

Debatten om aktiv dødshjelp har pågått lenge i Venstre. Motstandere mener staten kommer i et umulig grenseland der feil kan bli gjort, men dødshjelp er et privat spørsmål og en frihet vi alle bør ha.

Det er uverdig at vi holder dødssyke mennesker i livet, mennesker som vil dø. Smertene gjennom sykdom, for eksempel uhelbredelig kreft, og at alt håp er ute, er vanskelig å forestille seg. Mennesker bør ikke leve for enhver pris!

Liberale Venstre-politikere kommer til å ta debatten om aktiv dødshjelp på nytt ved neste korsvei. Forhåpentligvis ender partiet på et rungende ja til friheten om å få avslutte eget liv på en verdig måte!

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar