Formuesskatten blir valgkampsak

Alt tyder på at formuesskatten blir valgkampsak, valg 2021. De rødgrønne partiene hakker på regjeringen for å være millionærenes nære venn.

Formuesskatten er ikke alfaomega for velferdsstatens framtid. Satt opp mot statsbudsjettet utgjør skatten en bitteliten del av skattefinansiert velferd i staten og kommunene.

Formuesskatten truer små og mellomstore bedrifters eksistensgrunnlag og svekker deres evne til å investere for vekst og skape nye arbeidsplasser. Det er konklusjonen i en fersk rapport som SMB Norge presenterte i formiddag.

Trusselen mot næringslivet er hovedårsaken til at det finnes ikke-sosialistiske politikere som ønsker å skrote formuesskatten. Det er godt at ulemper dokumenteres. Borgerlige politikere kan med fordel bruke prinsipielle argument mot skatter og avgifter, også formuesskatten.

Formuesskatten gjør det utenkelig at vi kan få et Tesla eller Spotify i Norge. Skal Norge beholde betydelig skattefinansiert velferd etter oljen, trenger vi store og sterke bedrifter. Vi trenger aktører og personer som tjener penger!

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.  Formuesskatten er ulogisk politikk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar