Det har gått inflasjon i ombudsbegrepet

Eldreombudet er ett av flere ombud i Norge, ansatte som sørget for at offentlig sektor i Norge blir større.

Hver krone politikere bruker på ombud og tilsyn, finansieres av skatter og avgifter. Den norske velferdsstaten mangler bærekraft. Staten/offentlig sektor spiser seg inn på områdene der private bør ha ansvaret.

Det har etter hvert gått inflasjon i ombudsbegrepet. Politikerne ønsker og har innført ombud på en rekke av politikkområdene. Stor stat/offentlig sektor reduserer friheten til borgerne.

Tirsdag sendte Eldreombudet ut e-post til redaksjoner med informasjon om landets nyeste ombud. Bente Lund Jacobsen ble utnevnt i februar og tiltrådte stillingen i juli. Oppdraget til Eldreombudet er å fremme eldres interesser på alle samfunnsområdene. Det er sikkert godt ment, men det var instanser som ivaretok mennesker i denne aldersgruppen før Eldreombudet ble etablert.

I neste valgperiode bør Stortinget vedta at regjeringen, helt uavhengig om Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre leder regjeringen, sørge for en helhetlig gjennomgang av alle ombudene og tilsynene. Vi trenger ikke gjøre staten større enn nødvendig, og statlige byråkrater kan ikke og bør ikke ivareta alle innbyggerne i Norge.

Ja til en mindre stat!

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar