Den siste landsmøtetalen fra Trine Skei Grande

I helgen gir Trine Skei Grande seg som partileder i Venstre og stafettpinnen går videre.

Lørdag klokken 12 holder Skei Grande lederens landsmøtetale, den siste talen hun har ansvaret for som partileder i Venstre. Det blir trolig vemodig. Hun har gjort en solid innsats som Venstre-leder, et lederverv som virker utakknemlig for oss som kun sympatiserer med noen av Venstre-sakene.

Det har vært mange år med strider, kontroverser og intriger. Selv om Venstre er et lite parti, et parti omtrent på sperregrensen, har Skei Grande holdt Venstre aktuelt i mange av årene som partileder. Venstre er et regjeringsparti, og Venstre er landets viktigste parti på politikkområdene rus og personvern. Takk for innsatsen, Trine Skei Grande.

Jeg håper hun bruker landsmøtetalen til visjoner om fremtiden for Venstre, og oppsummerer egen karriere. Hun bør sende noen stikk til oss som kunne behandlet henne penere. Trine Skei Grande har møtt mye motvind som rikspolitiker for Venstre, men hun har stått i stormen på en imponerende måte.

Skribenten kunne vært snillere med Venstre-leder da hun var kulturminister At hun fronter sosialdemokratisk spillpolitikk, var som en tøff kollisjon for oss som foretrekker konkurranse og grenser for politikk. Til hennes forsvar kan hun si at Høyre og KrF vedtok politikken hun frontet.

Trine Skei Grande, hvil deg borger! Det er vel fortjent. Lykke til med landsmøtet der Venstre bør hedre deg som leder og person.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar