Mener reglene for betting for norske fotballspillere er for liberale

Formyndere er det overalt. Har vi et problem, løs det med forbud er holdningen til mange formyndere. Liberalister vet at forbud og reguleringer stort sett er mislykket. Politiske inngrep i frihet gir forutsette og uforutsette bivirkninger.

Forbud avler forbud, og dermed også krenkelser av den private eiendomsretten. Det er eiendomsretten som har skapt velstanden de fleste av oss nyter godt av. Alle krenkelsene av den private eiendomsretten har etter min mening gjort sitt til at folk flest og politikere ikke lengre skjønner retten til egen eiendom.

Per Ivar Staberg som sammen med Ørjan Hopen driver organisasjonen Bortekamp, maner til forbud for fotballspillere å sette penger på fotballkamper. Det er et ubeskrivelig illiberalt standpunkt, og umulig å gjennomføre i praksis ettersom spillere vil bruke andres identitet. De vil også sette penger på andre objekt enn fotball. Spill for hygge og underholdning er en naturlig del av livet. Det har så vidt vi vet alltid vært det og vil trolig alltid være det.

Forslaget til Per Ivar Staberg kommer ikke fordi manipulerte resultat er et stort problem i norsk fotball. Nei, han ønsker økt bevisstgjøring rundt å utvikle spilleproblem.

Nøkkelen til det som omtales som spilleproblem, er at hvert enkelt individ, også fotballspillere, tar ansvar for egne handlinger. Frihet medfører stort ansvar, og vi tar oss friheter uansett hva politikere, Per Ivar Staberg og Ørjan Hopen mener.

Vegard Forren-saken har gitt oksygen til formyndere! Vi forbyr ikke alkohol til idrettsutøvere, selv om det finnes fotballspillere som har drukket seg fulle før kamp.

Det er medlemmene i Norges Idrettsforbund som eier organisasjonen. Dersom det kommer forslag på bordet om ytterligere forbud i fotballforbundet, bør de som er uenige mobilisere. Hvis 3., 4. og 5. divisjonsspillere ikke får spille på oddsen fordi de bruker fotball som trim, bør de slutte med fotball.

Fotballspillere i Norge har i moderne tid alltid spilt på fotballkamper, blant annet gjennom tippekupongen til Norsk Tipping. Tipping er og har vært uproblematisk.

Litt frihet er aldri nok!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar