Livesendinger forebygger matchfiksing

Visste du at Radio Nordkapp var i front for at lokalradiostasjoner i Norge kunne sende fotballkamper på 90-tallet? Lokalradiostasjonen overførte Turn-kamper, først og fremst fra det som var 2. divisjon. Det var gode sendinger, populære sendinger i et lokalsamfunn som da hadde et godt fotballag i nordnorsk sammenheng. Nå har andre aktører overtatt og mediehus i hele Norge viser breddekamper. I Finnmark gir iFinnmark et godt tilbud til fotballsupportere og lokalmiljø.

Martin Ingvarsson i det svenske fotballforbundet, mener livesendte breddekamper, som for eksempel iFinnmark sender, kan virke forebyggende på matchfiksing. Dette ifølge sverigesradio.se.

Spesielt de kommersielle aktørene i markedet har et bredt tilbud på oddsen fra de lavere divisjonene. Det er artig å være på stadion til det lokale fotballaget og se kamp samtidig som du har penger på klubben i ditt hjerte.

Pengespill og utfordringer
I for eksempel norsk fotball blir det forventet at trenere, spillere og utvalgte ledere ikke deltar i veddemål eller pengespill i tilknytning til kamper der klubbens egne lag er involvert. For øvrig forventninger som trolig brytes jevnlig i forbindelse med seriespill, uten at målsettingen er kampfiksing.

Pengespill i tilknytning til idrett, spesielt breddeidrett der overvåkingen er liten, gir utfordringer. Det er utfordringer vi vanlige oddspillere ikke trenger tenke mye på. Det er idrettsfamilien som har det største ansvaret mot dette som vi kan omtale som en trussel mot idretten. Heldigvis har oppmerksomheten mot dette vært høyere de siste årene, og vi kan av og til se breddekamper sendt via internett.

At livesendte kamper kan forebygge en trussel, er kun positivt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar