Alt tyder på tapsgrense på 20 000 kroner i måneden hos Norsk Rikstoto

Prosessen med tapsgrense hos Norsk Rikstoto har pågått lenge. Ettersom regjeringen legger ikke hestespill inn i Norsk Tipping, fortsetter prosessen med tapsgrense for Norsk Rikstoto. Nå krever Landbruk- og matdepartementet som Norsk Rikstoto er underlagt, at spillselskapet innfører nye tapsgrenser fra 1. januar 2021. Det fremgår av et brev som VG har fått innsyn i. Alt tyder på samme regler for aktørene i enerettsmodellen, altså Norsk Tipping og Norsk Rikstoto, tapsgrense på 20 000 kroner i måneden.

Politisk vedtatt tapsgrense glir rett inn i formynderstaten. Politikerne vil bestemme over dine penger. De mener du er ikke i stand å ta gode avgjørelser for ditt liv. Hvorfor vanlige mennesker, altså politikere, skal bestemme over andre vanlige mennesker, er for liberalister uforståelig.

Statlig vedtatt tapsgrense er en dårlig og urettferdig ordning. Har du millioninntekt har du mest sannsynlig bedre økonomi enn en lønnsmottaker med 400 000 kroner i året. Har du et begrenset økonomisk forbruk og er sparsom med penger, har du trolig bedre økonomi enn en person som har hus, hytte, bil, snøskuter, båt og reiser til sydenland et par ganger i året. Menneskene er ulike, vi har ulik økonomi. Slik er det, slik vil det alltid være og slik skal det være!

La borgerne få så mye frihet som mulig, og med frihet ligger det et stort ansvar. De fleste av oss tar ansvaret med glans.

Litt frihet er aldri nok!

Har regjeringen bestemt seg for tapsgrense på 20 000 kroner i måneden, blir en slik grense resultatet. Det er stort flertall på Stortinget for en politisk vedtatt tapsgrense for de to aktørene i enerettsmodellen.

Personer som misliker politisk vedtatt tapsgrense kan spille hos det uregulerte nasjonale markedet, noe storspillere kommer til å gjøre dersom Landbruk- og matdepartementet får det som de vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar