Kulturministeren har svart Trond Giske om Kina-avtalen

Det var reaksjoner da det ble kjent at regjeringen har brukt spillemidler, overskuddet fra Norsk Tipping, til idrettsavtalen med Kina. Ulempen med penger til politikere, også spillemidler, er at politikere bruker penger slik de vil. All forbruk av «politiske penger», er ikke et gode for befolkningen. Som tidligere politiker, vet skribenten alt om det; riktig nok fra et veldig liberalt ståsted. Politikerne surrer bort formidable beløp, verst er forbruket av penger fra skatter og avgifter.

Trond Giske, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, var en av dem som reagerte da det ble kjent at spillemidler ble brukt på Kina-avtalen. Giske spurte kultur- og likestillingsministeren blant annet om bruk av slike penger er i tråd med rammene for bruk av tippemidler?

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) har besvart spørsmålet. Raja mener å benytte spillemidler til NIFs oppfølging av idrettssamarbeidet med Kina, ligger innenfor hjemmelsgrunnlaget. Statsråden mener det er ikke noe nytt at det benyttes spillemidler til internasjonalt samarbeid på idrettsfeltet. Som eksempel kan det nevnes at det i 2007, da spørsmålsstilleren selv var kulturminister, ble gitt et særskilt tilskudd fra spillemidlene til Antidoping Norges samarbeid med Kina, ifølge kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

For ordens skyld og for skribentens egen regning: Norske politikere bruker spillemidler til mye rart, mange merkelige formål. Forbruk av penger er årsaken til at enerettsmodellen står sterkt i Stortinget og i regjeringen. Penger gir politikere mye makt, for mye makt!

Spørsmål og svar, på Stortinget.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar