Erna Solberg på glattisen i spillpolitikk

Forhåpentligvis er landsmøtet i Høyre uenig med statsminister og partileder Erna Solberg når det nye programmet for neste valgperiode blir vedtatt. Akkurat nå er det en hard kamp mellom liberalere og formyndere i Høyre, selv om formynderne har overtaket.

Statsminister Erna Solberg har uttalt seg om spillpolitikk i forbindelse med forestillingen «Chess», noe VG.no har omtalt.

Solberg fokuserer på pengene enerettsmodellen gir. At penger er viktigst for norske politikere, er det liten tvil om og det blir omtalt på dette nettstedet hver dag. Det er pengene partiene kjøper oppslutning for og det er penger til mer eller mindre gode formål som gir oppslutning ved valg. Offisielt har ikke Norge enerettsmodellen på grunn av økonomi, men av sosialpolitiske årsaker. Statsministeren tenker utelukkende på pengene og det bryter prinsippene i EØS-avtalen og samarbeidet i Europa.

Om politikerne får mindre penger gjennom lisenssystemet, er det delte meninger om. Det finnes rapporter som dekker ulike syn. Det som er helt sikkert er at det er forbrukerne som bestemmer, og at Norsk Tipping beholder pengemaskinene som Lotto, Vikinglotto, Joker, Eurojackpot og Extra i et regulert marked med konkurranse.

I sosialpolitikk er det ingen skiller mellom Norsk Tipping og Vinmonopolet, samtidig har liberaliseringen av alkoholpolitikken vist at selv om tilgjengeligheten øker går ikke tallene for konsumet amok. Slik vil det være også for spillområdet. Lisenser, tillatelser og konsesjoner gir myndighetene, altså politikere, større handlingsrom for å regulere markedet. Andre land har innsett dette for lengst og liberalisert spillpolitikken. Erna Solberg henger fast i et system som makthavere i land vi misliker å sammenligne oss med, liker.

Skribenten har vært Høyre-politiker, og har skrevet artikkelen Jeg stemmer Høyre og elsker Erna Solberg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar