Lotteritilsynet om avtalen mellom Magnus Carlsen og Unibet

Lotteritilsynet reagerer ofte på avtaler mellom norske aktører og internasjonale bookmakere. Avtalen mellom Magnus Carlsen og Unibet er ikke et unntak for det norske tilsynet.

Lotteritilsynet håper Magnus Carlsen (29) følger norsk lov etter at han torsdag signerte en stor sponsoravtale med bettingselskapet Unibet.

--Det er trist at en av Norges største idrettsstjerner ikke bryr seg mer om de som sliter med spillavhengighet. Vi vet at halvparten av de som spiller på utenlandske nettkasinoer, er risiko- eller problemspillere. Dette skyldes i stor grad den kyniske markedsføringen disse selskapene driver med, sier Pernille Huseby i en artikkel Lotteritilsynet har lagt ut på nett.

Det er ulovlig å markedsføre kommersielle bookmakere i Norge, mens Norsk Tipping og Rikstoto får ganske stort spillerom i hvordan de vil markedsføre spillene.

Land etter land har liberalisert spillpolitikken. I Norge har Stortinget gått motsatt vei og Lotteritilsynet prøver å følge opp den norske linjen etter beste evne.

Årsaken til den norske spillpolitikken er pengene det gir til folkevalgte organ i Norge. For norske politikere er penger like viktig som narkotika er for narkomane.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar