Lånte 935 000 kroner i morens navn, spilte bort alt på få dager

Dumskap kan vi aldri forby på en vellykket måte. Tullinger er tullinger uansett politiske vedtak!

Uansett modell for spillpolitikk, ruspolitikk og skattepolitikk, for å nevne tre av politikkområdene, vil det alltid være personer som spiller bort for mye penger, som misbruker rus og som unndrar skatt. Politikerne kan redusere omfanget og det gjør dem gjennom en liberal linje. I Norge har vi illiberal politikk på en rekke av områdene.

En mann brukte morens BankID og lånte 935 000 kroner. Mannen spilte bort pengene i løpet av få dager, ifølge TV2. Sunnmøre tingrett mener sønnen har gjort seg skyld i et alvorlig tillitsbrudd overfor moren.

Mannen har utført grove tyveri, både identitetstyveri og tyveri av penger. Hvis mannen respekterte den private eiendomsretten, ville tyveriene aldri blitt utført.

Det kommer ofte krav om at elever bør lære mer på skolen, fra selvforsvarskurs til privatøkonomi. Skribenten er uenig og vil egentlig at skolen skal ha mindre, men bedre innhold. Hvis vi først skal fylle skolen med noe nytt, bør faget være den private eiendomsretten. Større respekt for privat eiendom ville medført færre tyveri og få krenkelser av den private eiendomsretten.

Eiendomsretten bør være hellig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar