Spillselskapet Norsk Lotteri anker dommen fra tingretten

Spillselskapet Norsk Lotteri fikk ikke tingrettens medhold i at Norsk Tippings spillmonopol strider mot EØS-avtalen. Nå anker selskapet dommen til lagmannsretten, ifølge Pengespill.com.

Det er naturlig at private aktører tar norsk spillpolitikk til retten. Politikken er utformet for å beskytte Norsk Tipping mot konkurranse, men de offisielle argumentene er sosialpolitikk. Sosialpolitikk kan hvert land utøve innenfor rammen av EU-samarbeidet.

Norsk Lotteri gikk rettens vei for å velte enerettsmodellen, men tapte da saken var oppe i Oslo tingrett. Selskapet ble dømt til å betale 754 000 kroner i sakskostnader.

Så lenge Norge har en proteksjonistisk spillpolitikk og politikerne bruker de økonomiske argumentene ofte, kommer flere slike saker inn for rettssystemet i årene som kommer. Det er i EU-samarbeidet ulovlig for et land å hindre konkurranse for at landet skal tjene penger.

Enerettsmodellen gir politikerne milliarder av kroner fra overskuddet til Norsk Tipping, penger som gir politikerne enorm makt over idrett og kultur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar