Ny og feilaktig melding fra Lotteritilsynet

Nok en artikkel fra Lotteritilsynet, melding om at spillere hos utenlandske bookmakere kan gå glipp av premier. Det er for så vidt sant at noen bankoverføringer fra bookmakere til kunder er sene etter at staten gjør det de kan for å stoppe overføringer. Det er ikke uvilje hos bookmakere til å betale ut gevinster, men formyndere som har lagt noen hinder i veien. Heldigvis er de statlige grepene mislykkede.

Staten er til for borgerne, ikke motsatt. Politikerne bør gjøre sitt ytterste for at befolkningens penger er sikre. Akkurat nå driver myndighetene med det motsatte. Det er rett og slett motbydelig!

--Først forsøker @lottstift å stoppe bankoverføringer, for så å oppdage at det eneste de klarte var å forsinke noen få utbetalinger. Deretter så forsøker de å gi inntrykk av at kunder ikke har fått penger. Uten noen konkrete bevis, har Stian Røsvik Bjørsta, konsulent for Comeon, skrevet på Twitter.com.

Skribenten har aldri hatt problem med utbetalinger fra kommersielle bookmakere, tvert imot. De aktørene jeg bruker mest er Comeon.com. Coolbet.com og Betsson.com.

I artikkelen fra Lotteritilsynet kaller tilsynet spilleselskapene for ulovlige. Det er feil, håpløst galt av det statlige tilsynet. De største og mest seriøse, og de er det mange av, driver på lisenser fra land med mer liberal politikk enn Norge. At norske myndigheter misliker liberal politikk betyr ikke at selskapene bryter loven, tvert imot. Lotteritilsynet, regjeringen og Stortinget kan mislike at Norsk Tipping får konkurranse, men det er umulig å melde Norge ut av verden. Det er umulig både teoretisk og praktisk.

Det er Stortinget som har vedtatt betalingsforbudet, et forbud som trådte i kraft 1. juni 2010. Forbudet har vært en fiasko, men det er dette forbudet Lotteritilsynet følger opp med tvilsomme artikler på eget nettsted.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar