Lotto-maskinen er i et hvelv

Ingeborg Myhre, en av Norsk Tippings representanter som er på TV med jevne mellomrom, forteller litt om seg selv og Lotto-trekningen som vi ser på TV. Hun gjør det på nettstedet seher.no.

--Det er snakk om så sjukt mye penger, så maskinene står inni et hvelv, en Lotto-maskin og en Vikinglotto-maskin. De blir trillet ut og satt opp på en rampe, og da er det ikke lov til å ta på dem. Det sier Ingeborg Myhre til seher.no.

--Kulene blir veid hos justervesenet regelmessig, fordi kule nummer én skal veie like mye som kule 34 på grunn av trykksverten. Så da kan du tenke deg hvor innmari små marginer det er. Derfor er det utrolig strengt, forklarer hun.

Merkevare
Lotto og Vikinglotto er to av pengemaskinene til det statlige selskapet Norsk Tipping. Overskuddet fra spillene inngår i spillemidlene, penger politikere fordeler til mer eller mindre gode formål. Det er spillemidlene som er hovedårsaken til Norges proteksjonistiske spillpolitikk, et system kommunister i gamle Sovjetunionen ville jublet for.

Det blir jobbet hardt for ny spillpolitikk i Norge, en politisk linje som gir staten rett til å videreføre Lotto og Vikinglotto slik vi kjenner spillene i dag. Norske politikere vil fortsatt få råderett over milliarder av kroner, selv om politikken liberaliseres.

Ny spillpolitikk, et system med lisenser, vil først og fremst komme problemspillerne til gode, altså personer som sliter med spilleavhengighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar