Stor enighet i Sverige. Liberalisering av politikken beskytter problemspillerne bedre

Svenska Spel, det svenske lotteritilsynet og en svensk professor i økonomi er enige. Etter åtte måneder uten spillmonopol, altså regulering av markedet gjennom lisenser, har vært en suksess.

Sverige liberaliserte politikken eller regulerte markedet 1. januar 2019.

--Det var «vill vest» i Sverige før nyttår: Alle de utenlandske spillselskapene hadde markedsført seg overfor svenske kunder i årevis. Lovendringen fungerer, og har vært viktig. Nå betaler de utenlandske selskapene skatt som alle andre, og vi har like regler å forholde oss til, sier Patrick Hofbauer, administrerende direktør i Svenska Spel, til VG.

Norge har enerettsmodellen, først og fremst av økonomiske hensyn. Overskuddet til Norsk Tipping gir politikerne enormt med makt, politikere som i utgangspunktet har stor makt over befolkningen. Enerettsmodellen er galskap, enerettsmodellen er dumskap.

Det er kun FrP og Venstre av de store partiene som ønsker et lisenssystem. Disse to partiene er frikjent fra den norske galskapen med et statlig monopol. Om Norsk Tipping har monopol? Nei! Det vet vi som benytter andre aktører i markedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar