Listeføring av idrettsarrangement er planøkonomi

Anette Trettebergstuen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, er en typisk norsk politiker som ønsker å regulere det aller meste. Hun mener politikerne vet best, skal ta valg på vegne av borgerne og vil regulere ihjel markedet.

Trettebergstuen er kritisk til endringene i sportsrettigheter, rettigheter staten gjennom NRK mister flere og flere av. At staten for skattefinansierte penger kjøper rettigheter er problematisk for liberalere, mens for sosialdemokrater er det helt naturlig.

--Dette er jo utrolig trist. Disse populære idrettsgrenene og arrangementene som folk samler seg om vil kanskje havne bak betalingsmur, sier Anette Trettebergstuen Bergens Tidende.

Sportsrettigheter er ett av mange områder politikerne med fordel kan holde seg unna. Dette regulerer markedet fint uten politiske reguleringer.

I Norge har vi listeført sportsarrangement som skal vises på TV, uten ekstra kostnader for seerne. Listen er planøkonomi, noe kommunistiske ledere jobbet for. Regjeringspartiene burde opphevet listeføringen som ble innført under den rødgrønne regjeringen i 2012.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar