Mener det må bli mindre reklame for pengespill i Norge

Lotteritilsynet har publisert en rapport som konkluderer med at det må bli mindre reklame for pengespill i Norge, men staten og Norsk Tippings nivå på reklamen er på et hensiktsmessig nivå, ifølge Lotteritilsynet.

Norsk Tipping er en gigantisk kunde hos mediehusene. Staten bruker mye penger på å markedsføre spill. Aktører uten konsesjon, altså for eksempel utenlandske bookmakere, skal ikke drive reklame for spill i Norge. Derfor kjøper aktørene reklameplass hos internasjonale aktører, for eksempel TV-kanaler med tilholdssted i Storbritannia. Uansett hva politikerne vedtar og Lotteritilsynet utfører av kontrollvirksomhet, har reklamen kommet for å bli på ulike plattformer.

Lotteritilsynet mener det er ulovlig å tilby pengespill i Norge, uten løyve. Mange aktører i det norske markedet har lisenser i mer liberale land enn Norge. Derfor kan vi som bruker internasjonale aktører, benytte aktørene med god samvittighet. Faktisk har spillpolitikken på Malta bidratt til økonomisk vekst i landet, ifølge Det internasjonale pengefondet. Norske spillere har fått borgere i Malta ut av fattigdom. Det kaller jeg ekte solidaritet, en av fordelene med globaliseringen.

Det norske myndigheter med fordel kan legge mer vekt på, er ansvaret hver enkelt av oss har til å ta vare på egne penger på en god måte. Spiller du bort for mye penger har du gjort noe dumt. Dumskap kan vi aldri forby på en vellykket måte.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar