Lotteritilsynet er som sure, gamle og masete foreldre

Hvor mange ganger sa foreldrene dine til deg da du var ung: --Du skal være hjemme klokken (sett selv klokkeslett).

Litt følelse av sure, gamle, bitre, masete og overbeskyttende foreldre, får skribenten av Lotteritilsynet som jevnlig advarer sjakkforbundet foran kongressen i juli. For noen dager siden ble det skrevet et åpent brev til sjakkforbundet, og påminnelsen om brevet kommer jevnlig. Den siste gangen på Twitter.com i dag tidlig.

Delegatene på kongressen har helt sikkert fått med seg advarselen. De vet sikkert også om den proteksjonistiske spillpolitikken bestemt av formynderne på Stortinget. Samtidig gir avtalen med Kindred Group mange millioner kroner i en fattig forbundskasse, og arbeid for en bedre og mer moderne spillpolitikk er fornuftig. Delegatene i sjakkforbundet bør gi blaffen i advarselen fra Lotteritilsynet, og sikre forbundets egen økonomi.

Det er noen ulemper i en mulig avtale mellom Kindred Group og sjakkforbundet. Spesielt hvis det er et delt forbund som vedtar avtalen. Skal Kindred Group få valuta for pengene, må et samlet sjakk-Norge jobbe for ny spillpolitikk. Debatten så langt tyder på at det er mange formyndere i sjakkforbundet.

Helt uavhengig av det som skjer på kongressen, kommer Norge over tid til å få ny spillpolitikk. Dagens enerettsmodell strider mot mange viktige prinsipp og fungerer dårlig i praksis. Det kommer Stortinget etter hvert til å innse, selv om det tar tid. Forhåpentligvis vedtar Høyre ny spillpolitikk i programmet foran neste stortingsvalgperiode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar