Husker du Mini Jakobsens fikk kritikk før VM? Markedet regulerer slik markedet skal regulere

Mini Jakobsen, den tidligere landslagsspilleren, legendariske RBK-spilleren og fotballeksperten på TV2, spurte før verdensmesterskapet for kvinner om hvorfor kvinneligeog mannlige fotballspillere skal tjene likt? I en video på Nordicbet forklarte han synet og spørsmålet, og konkluderte med at markedet regulerer lønn. Den beste måten for at kvinnelige fotballspillere skal få bedre lønn og bedre vilkår, er at publikum følger kamper, var konklusjonen til Mini kort fortalt.

Det er interessen for fotball som i stor grad regulerer økonomien i idretten. Dersom fotball for kvinner er populært, kan det være mye penger i spill. Er det få som interesserer seg, vil både klubber, landslaget og spillere slite økonomisk. De enorme pengemengdene for mannlige spillere kommer av populariteten, og interessen er større for Premier League enn for Eliteserien. Derfor er det et hav av forskjell mellom de to ligaene.

Verdensmesterskapet i Frankrike har vist at kvinnefotball flyter på en positiv bølge. TV-tallene er gode, borgerne bruker penger på spill og publikum fyller i stor grad opp stadioner under mesterskapet. Slik interesse gir avkastning, heldigvis. Markedet er nesten genialt, overlegen enhver politiker og byråkrat.

Samarbeid
I dag ble det kjent at ​ManpowerGroup inngår samarbeid med Toppfotball Kvinner. Samarbeidet skal profesjonalisere idretten, og hindre tidlig frafall.

--Det skjer spennende ting i toppfotballen på kvinnesiden og Manpower har et sterkt ønske om å være en del av fremveksten, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup, i en pressemelding sendt til den liberalistiske nettavisen Liberaleren.

Selskapet har inngått et samarbeid med Toppfotball Kvinner, som representerer de to øverste divisjonene i Norge. Samarbeidet skal gjøre det lettere for kvinner i Toppserien og 1.-divisjon å kombinere fotball med karriere, og bidra til å profesjonalisere toppklubbene på kvinnesiden.

To scenarioer er typiske for Norges beste kvinnespillere. Når de er ferdige med å studere, og studielånet må betales, er det mange som slutter fordi de ikke har råd til å fortsette. Eller man er nødt til å slutte fordi det blir for slitsomt å kombinere full jobb med full satsing. Frafallet påvirker nivået i toppfotballen. Som en del av karriereprogrammet ønsker ManpowerGroup å forhindre dette frafallet gjennom å tilby skreddersydde utviklingsprogram, samarbeide med utdanningsinstitusjoner og bedriftsnettverk, i tillegg til karriereveiledning og rådgivning.

Det er selvfølgelig den positive utviklingen for kvinnefotball i Norge som er den viktigste årsaken til at ManpowerGroup bruker ressurser på dette, i tillegg til at gruppen ser at det kan være en økonomisk gevinst for dem.

I kveld blir det kamp mellom Norge – England. Skribenten setter penger på engelsk seier. Skulle Norge vinne, vil interessen øke ytterligere og norsk kvinnefotball får større inntjening. Noe som kommer Norges Fotballforbund, spillere og klubber til gode. Markedet, nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar