Aldri før har så mange spilt hos Norsk Tipping

Staten gjennom Norsk Tipping er en av landets største annonsører. Staten gjennom det statlige selskapet driver aggressiv markedsføring av spill. Det gir resultat, noe Norsk Tipping skryter av etter generalforsamlingen som ble avholdt på tirsdag.

Aldri før har så mange spilt hos Norsk Tipping i løpet av ett år. Staten har 2 021 575 spill-kunder, en økning på cirka 60 000 på ett år. At Norsk Tipping får flere kunder og setter rekord i overskudd, er naturlig slik som staten markedsfører de enorme pottene i lykkespill. Både Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot bidrar til fantastisk statlig resultat, penger politikerne bruker til å styre kultur og idrett.

På sportspill og kasino er Norsk Tipping dårlig, eller elendig sammenlignet med private aktører i det norske markedet. Unntaket er tippekupongen, men omsetningen på tippekupongen er lav i statlig sammenheng.

Når politikere og idrettsbevegelsen forsvarer enerettsmodellen, er det Norsk Tippings fantastiske resultat som pirrer. Over 5,5 milliarder kroner gir mye politisk makt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar