Omtrent 200 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Staten har markedsført førstepremiepotten i Vikinglotto rått den siste uken. Til tross for at politikere er skeptiske til lykkespill og forbyr internasjonale aktører på det norske markedet, får det statlige selskapet romslige vilkår. Forståelig nok ettersom politikerne er avhengige av overskuddet, penger vi kjenner best som spillemidler. Det er illiberal politikk, men det bryr ikke norske formyndere seg om.

Førstepremiepotten i Vikinglotto er cirka 200 millioner kroner. Ingen av oss vinner pengene, men uten kupong er vi sjanseløse. Sjarmen med lykkespill er drømmen om fantastisk premie.

I Vikinglotto er «spillformelen» 6 seks hovedtall av 48 mulige og ett vikingtall av åtte mulige. Topp-premien er seks hovedtall og ett vikingtall, og vinnersannsynligheten er 1: 98 millioner per rekke.

Innleveringsfristen er satt til klokken 18:00.

Grasrotandelen
Bruker du Norsk Tipping, gir du politikerne makt over idrett og kultur i Norge. Én klar ulempe, men du støtter også et lag eller en forening gjennom Grasrotandelen; en klar fordel!

Grasrotandelen er penger direkte til samfunnsnyttige formål, til aktiviteter laget av mangfoldet av organisasjoner i Norge. En herlig ordning mange i frivillig sektor nyter godt av. For lag og foreninger har Grasrotandelen blitt en viktig inntektskilde.

Det er Norsk Tipping, Brønnøysundregistrene, Kulturdepartementet og Lotteri- og stiftelsestilsynet, som samarbeider om ordningen og som har oppgaver knyttet til Grasrotandelen.

Leverer du inn Vikinglotto i dag på nett eller hos en kommisjonær, sørg for at du har en grasrotmottaker. Det er penger som skaper aktivitet i ditt lokalmiljø!

Byen er viktig
En liten by eller tettsted uten kiosker og butikker, er ingen by eller tettsted. Det er viktig med et levende sentrum der det blir gjort frivillige avtaler om handel mellom «kjøpmenn» og kunder.

Norsk Tipping-kunder som leverer Vikinglotto på nett, bidrar til at lokalt næringsliv går glipp av inntekter og dermed tapte arbeidsplasser eller reduserte sponsorvirksomhet til lag og foreninger. Butikker og kiosker får provisjon av Norsk Tipping, og færre kunder gir lavere inntekter. Lav inntekt betyr få ansatte eller at butikken og kiosken til slutt forsvinner på grunn av manglende lønnsomhet.

I større byer er dette en «liten sak» ettersom den potensielle kundemassen er mye større sammenlignet med en liten by eller et lite tettsted.  Når en butikk i for eksempel Kjøllefjord eller Mehamn i Finnmark mister en kunde til nett, er det vanskelig å få tak i en ny kunde på grunn av det lave innbyggertallet. Å bruke en kommisjonær er å støtte det lokale næringsliv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar