Nei, 120 000 nordmenn er ikke spillavhengige

Det kommer mange ulike påstander fra formyndere, for eksempel politikere, Actis - Rusfeltets samarbeidsorgan og Spillavhengighet Norge.

Faktisk.no har sjekket én av påstandene, nemlig at 120 000 nordmenn er spillavhengige. Påstanden fra Actis er feil, ifølge Faktisk.no.

En av de beste oversiktene over problematikken med spilleavhengighet og problematisk adferd, får man gjennom å lese statistikken til Hjelpelinjen. Statistikken viser at svært få ringer inn eller tar kontakt angående spilleavhengighet. Folk flest, for å bruke et forslitt uttrykk, tar ansvar for egne handlinger og egen økonomi. De aller fleste bruker spill som god underholdning.

Også finnes det skrekkhistorier, historier om personer som spiller bort fryktelig mye penger. Vi forbyr ikke sjokolade, selv om noen av oss har blitt ordentlig tjukke av godsakene. Vi forbyr ikke biler, selv om personer dør i trafikken. Vi bør ikke forby spill, selv om enkelte individ ikke klarer å styre seg. Eller de har mistet kontrollen, helt uavhengig av politiske vedtak.

En liberal spillpolitikk er god spillpolitikk og politikken blir aldri for liberal!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar