Liberalere i Høyre bør jobbe med spillpolitikk på samme måte som de har arbeidet med narkotikapolitikk

Det er Høyre som sitter med nøkkelen i mange politiske saker i Norge. Når Høyre endrer standpunkt kan et nytt flertall bli etablert på Stortinget og i regjeringen. Vi har ikke minst sett det i ruspolitikken, eller narkotikapolitikken som skribenten velger som navn for politikkområdet.

I Høyre er det en del liberalere og en liten andel liberalister. Når disse kreftene forener seg kan resultatet bli flott, noe vi har sett innenfor narkotikapolitikken de siste årene.

Høyre markedsførte seg for noen få år siden som et parti som stod for nulltoleranse mot narkotika, selv om det finnes enorme mengder ulovlige rusmidler i Høyre-styrte kommuner og nå et Høyre-styrt land. Høyres nulltoleranse og kamp mot narkotika var uforståelig. Det var en kamp det har vært tverrpolitisk enighet om i mange tiår. Kampen har vært mislykket og politikerne har tapt kampen mot sterke krefter som tilbyr mange forskjellige illegale stoffer til befolkningen. Et narkotikafritt samfunn er en illusjon! Liberalister har herjet mye med Høyres meningsløse narkotikastandpunkt.

Torsdag kveld presenterte Høyre, FrP, Venstre og KrF Granavolden-plattformen, avtalen mellom partiene som danner grunnlaget for regjeringsutvidelsen. Det blir ingen drastiske endringer i Norge basert på avtaleteksten partiene har blitt enige om. Det er videreutvikling av samarbeidet som har vært gjeldende siden 2013. Vi som venter på en rusreform vil få det, ifølge Granavolden-plattformen. At rusreformen kommer, altså ny narkotikapolitikk, er gammelt nytt, men i forhandlinger og spesielt med KrF kan vi ikke forskuttere noe som helst.

I Høyre har det på få år vært en revolusjon når det gjelder narkotikapolitikk, en kursendring som får konsekvenser for dette politikkområdet. Slik liberalere og liberalister har jobbet med ruspolitikk i Høyre, bør de også jobbe med spillpolitikk foran neste valgperiode. Partiet, velgerne og landet fortjener liberalisering der Stortinget sier adjø til enerettsmodellen.

Det er stortingsvalg i Norge i 2021 med nominasjon og programprosess i forkant av valget. Det bør være en prosess der Høyre endrer partiprogrammet innenfor spillpolitikk. Etter at liberalere vant frem innenfor narkotika bør man også kunne innkassere seier i spillpolitikken foran neste stortingsvalg.

Ikke medlem
Skribenten er Høyre-sympatisør, trolig verdens dårligste Høyre-sympatisør. Jeg er altfor liberal for partiet, men jeg er ikke medlem; selv om jeg har vært det og hatt verv i partiet. Jeg stemmer på Høyre, men kun når partiet fortjener stemmen min. Jeg synes det finnes mange dyktige Høyre-politikere, men også mange Høyre-politikere som ikke fortjener oppslutning fra befolkningen. Om jeg fortsatt kommer til å stemme på Høyre avgjør partiet selv gjennom nominasjon og partiprogram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar