Sosialister?

Inngangen til julen er perfekt for mange fotballsupportere. Lillejulaften med fotball, nam!

Klokken 17:00 får Everton besøk av Tottenham på Goodison Park i Liverpool. Selv om det er betydelig forskjell på klubbene på tabellen, er det mye som tyder på et jevnt oppgjør. Everton har et bra lag og en offensiv manager, selv om laget har slitt i en del av kampene denne sesongen. Tottenham er ett av de bedre lagene i Premier League, noe tabellen viser.

Skribenten har vel 1 500 kroner på spillekontoen hos Comeon.com og satser alle pengene på borteseier. Mest på grunn av spenning. Om Tottenham vinner? Har ikke peiling!

Utvalgte bookmakere med odds på hjemmeseier, uavgjort og borteseier:
Comeon: 3,25, 3,50, 2,25.
Betsson: 3,30, 3,50, 2,31.
Expekt: 3,28, 3,58, 2,29.
Coolbet: 3,30, 3,50, 2,32.
Unibet: 3,30, 3,50, 2,30.
Nordicbet: 3,30, 3,50, 2,31.
Bethard: 3,20, 3,45, 2,25.
Norsk Tipping: 285, 3,25, 2,20.

Ikke spill for mer penger enn du har råd til å tape!

Sosialister?
Politikere og politiske interesserte personer har en uvane med å kalle personer de er uenige med for sosialister. Bruk riktig «merkelapp»!

Spesielt FrP-politikere, men også en del i Høyre, kaller gjerne arbeiderpartipolitikere for sosialister. Som regel er det feil karakteristikk av politiske motstandere.

Det er ingen sosialistiske parti på Stortinget i denne valgperioden av de store partiene, også SV har forlatt sosialismen i praktisk politikk. Det finnes flere ulike varianter av sosialistisk definisjon ettersom hvem som blir spurt, men fellesnevneren er at produksjonsmidlene i bred forstand er eid av  et kollektiv. Ingen parti på Stortinget forfekter dette konsekvent!

Sentralt i sosialdemokratiet, en ideologi med betydelig rotfeste i norsk politikk, står blandingsøkonomien og alle partiene på Stortinget fører en politikk der blandingsøkonomi blir vektlagt i betydelig grad. Det er én av flere grunner til at mange liberalister anser FrP som et sosialdemokratisk parti. FrP er et blandingsøkonomiparti på Stortinget!

I spillpolitikk er det for eksempel ingen merkbare forskjeller mellom Høyre og Arbeiderpartiet. Er Arbeiderpartiet sosialister, er også Høyre det basert på spillpolitikken. Vi kan kalle Høyre for mye rart, men Høyre er ikke et sosialistisk parti. Sosialdemokratisk derimot…

Ikke sett falske merkelapper på politikere. De fortjener å bli kalt det de er, og sosialdemokrati bør ikke være en hedersbetegnelse basert på blant annet en proteksjonistisk spillpolitikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar