Sverige gleder seg til ny spillpolitikk

Mens andre land liberaliserer går formynderne på Stortinget motsatt vei. På mandag er det 50 dager til Sverige får et regulert spillmarked. Det er noe bransjen i Sverige har kjempet for i flere tiår, på samme måte som kampen i Norge. Forskjellen på Sverige og Norge, er at mange politikere i Sverige er langt mer liberale enn i Norge.

--Vi kommer til å få en spillregulering som Sverige tar ansvar for selv, hvor selskap som opererer her kan søke lisens. Målsetningen med den nye, svenske spillovgivningen er å kombinere spillopplevelse med solid forbrukerbeskyttelse og sikre inntekter til staten, har Gustaf Hoffstedt, generalsekretær i Branschföreningen för onlinespel i Sverige, skrevet på Aftonbladet og Pengespill.com gjengir innlegget for norske lesere.

Den nye loven i Sverige stiller tøffere krav til id-kontroller, markedsføring, tapsgrenser og en høy skatt på spill. Med et nytt lisenssystem vil svenske myndigheter kunne ta tilbake kontrollen over det svenske spillmarkedet, ifølge Gustaf Hoffstedt.

For frihetselskende personer er lisenssystemet et dårlig system, men like konkurransevilkår er viktig og lisensregimet legger opp til sunn konkurranse mellom aktørene.

Norske politikere er så skattekåte, at det er mulig kravene i Norge blir for strenge for mange selskap ved en eventuell endring av spillpolitikken. Er kravene for tøffe fortsetter mange av selskapene å operere i det uregulerte markedet. Et uregulert marked har sine klare fordeler.

Når vi som diskuterer spillpolitikk bruker ordene «regulert marked» og «uregulert marked», er det juks med ord. Alle de største aktørene følger strengt regelverk gjennom lisenser i land som er mer liberale enn Norge. Gjennom lisenser regulerer politikere i utlandet markedet, uansett hva Stortinget bestemmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar