Når Norsk Tipping markedsfører over en halv milliard kroner i premie……

Du vet omsetningen blir enorm når staten, altså Norsk Tipping, markedsfører en halv milliard kroner i førstepremiepotten. Ingen av oss kommer til å vinne pengene, men med cirka 570 millioner kroner i premiepotten er det verdt å levere inn Eurojackpot i dag. Innleveringsfristen er klokken 19:00.

Sjarmen med å levere inn kupong i noen av lykkespillene Norsk Tipping tilbyr, er drømmen om gigantisk premie.

Vinnersjansen for førstepremien er 1:95 mill. per rekke. Vinnersjansen andrepremien er i snitt 1:6 mill per rekke, ifølge Norsk Tippings nettsted.

Mens det er forbud mot andre aktører i markedet eller aktører er sterkt regulert, får statens eget selskap stort spillerom.  Det beste og mest naturlige er at staten ikke er en aktør i et konkurranseutsatt område. Rett og slett fordi det er staten som er regulator og premissgiver for konkurransen. Sunn fornuft for liberalister, utenkelig for sosialdemokrater, uansett partitilhørighet, på Stortinget. Og ja, Stortinget består stort sett av sosialdemokrater med «røde og blå slips».

Grasrotandelen
Spiller du Eurojackpot i dag, gir du politikerne makt over idrett og kultur i Norge. Én klar ulempe, men du støtter også et lag eller en forening gjennom Grasrotandelen; en klar fordel!

Grasrotandelen ble innført 1. mars 2009 med tilbakevirkende beregning fra 1. januar 2009. Ettersom Norsk Tipping har beholdt en brukbar posisjon, har ordningen vært en suksess. Dette er penger politikere og sentrale idrettstopper ikke styrer. At mye av pengene går til aktivitet lokalt, uten pampestyring, er det som er forlokkende med Grasrotandelen.

Grasrotandelen er penger direkte til samfunnsnyttige formål, til aktiviteter laget av mangfoldet av organisasjoner i Norge. En herlig ordning mange i frivillig sektor nyter godt av. For lag og foreninger har Grasrotandelen blitt en viktig inntektskilde. Med offisiell konkurranse på markedet, kunne ordningen vært videreutviklet. Det er politikerne som fastsetter konsesjonsvilkårene for en eventuell ny spillpolitikk.

Det er Norsk Tipping, Brønnøysundregistrene, Kulturdepartementet og Lotteri- og stiftelsestilsynet, som samarbeider om ordningen og som har oppgaver knyttet til Grasrotandelen.

Leverer du inn Eurojackpot i dag på nett eller hos en kommisjonær, sørg for at du har en grasrotmottaker. Dette er penger som skaper aktivitet i ditt lokalmiljø!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar