Flertallet bør bruke makten

Troen på politikere og en stor stat ville vært mindre om folk flest, altså en betydelig del av befolkningen, visste hva som skjer på et vanlig årsmøte i et politisk parti. På et fylkesårsmøte kryr det av amatører, politikere som legger til rette for bruk av en betydelig mengde skattefinansierte penger og sørger for en stor stat. Og ja, skribenten har som politiker vært med på en del av møtene.

KrF-prosessen er spennende. Prosessen er avgjørende for norsk politikk de kommende årene, og en del kunder av bookmakere har satset penger på utfallet førstkommende fredag.

Det er logisk, det er fornuftig og det er bra at flertallet på hvert fylkesårsmøte i KrF bruker makten i valg av delegater til landsmøtet. På denne måten var Rogaland KrF et foregangsfylke, selv om mange i KrF er uenige i denne påstanden.

Det er kamp om politikk og om retning i KrF. Det skulle bare mangle at de ulike fraksjonene forbereder seg best mulig til det avgjørende landsmøtet. Den siden som vinner avstemningen på møtet 2. november har gjort best jobb i forberedelsene til landsmøtet. De politiske partiene er ikke koseklubber og bør ikke være det.

For liberalister har det egentlig lite å si hvem som vinner KrF-kampen. KrF er et rødgrønt parti for mange liberalister, uansett retning vedtatt på møtet 2. november.

Coolbet.com har naturlig nok fjernet KrF-veddemålet om hvem som vinner på landsmøtet, men i går var oddsen 1,35 på høyresiden og 3,00 på venstresiden som vinner.

Hvem har sagt at politikk er kjedelig?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar