Et unikt samarbeid mellom idretten og Tromsø Arctic Pride

Skribenten gleder seg til den dagen det blir så naturlig å være annerledes, at det blir unødvendig med egne markeringer på grunn av seksualitet. Det gjør vondt innvendig på tanken om at homofili var straffbart for noen tiår siden. Formyndere!

Tromsø Arctic Pride er stolt av å være på lag med idretten om å få forestillingen «Ingen er homo i 2. divisjon» til Tromsø under festivalen, ifølge en pressemelding fra Tromsø Arctic Pride.

Ensemblet har allerede spilt forestillingen på Den National Scene i Bergen, hvor Norsk Fotballforbund (NFF) kjøpte to hele forestillinger. Kort fortalt møter publikum karakteren Kristian Andersen som er fotballsupporter. Kristian er ute på foredragsturné og snakker om homofili i fotballen og hvorfor det er så vanskelig å stå frem som homofil dersom man er fotballspiller. Han er selv homo og lidenskapelig opptatt av klubben sin og av fotball.

Tromsø Idrettsråd, Troms Fotballkrets og Troms Idrettskrets sa, ifølge pressemeldingen, umiddelbart ja til å være med på samarbeidet med å få vist denne viktige teaterforestillingen i Tromsø under festivalen. Det betyr at en lang rekke idrettsungdommer får anledningen til å se forestillingen fredag 2. november klokken 15 og 19 på Alfheim.

Tromsø Arctic Pride går av stabelen for femte år på rad i år.

(Bloggpost uten gambling, men kanskje den viktigste artikkelen på ganske lenge)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar