Cupen har mistet litt av glansen

Oppslutningen om cupkamper i Norge, viser at norgesmesterskapet har mistet litt av glansen. Heldigvis er det fortsatt stor stas å spille cupfinale, noe som gjør semifinalene interessante.

I kveld får Strømsgodset besøk av Lillestrøm. Begge klubbene har hatt en tung sesong i seriespillet, men kan kvalifisere seg til cupfinalen. Hvem vinner? Umulig å vite, men skribenten satser litt penger på hjemmeseier.

Utvalgte bookmakere med odds på hjemmeseier, uavgjort og borteseier:
Comeon: 1,90, 3,75, 3,95.
Betsson: 1,88, 3,75, 4,05-
Expekt: 1,91, 3,77, 3,97.
Coolbet: 1,92, 3,85, 4,00.
Unibet: 190, 3,65, 3,90.
Norsk Tipping: 1,80, 3,50, 3,70.

Avspark klokken 20:00. Staten, altså NRK, har brukt penger på rettighetene til cupen.

Spill internasjonalt
Det er politikerne som har vedtatt enerettsmodellen, altså såkalt monopol til Norsk Tipping. Det er politikernes feil at alt av penger som blir satset hos utenlandske aktører, havner i andre land.

Fordelen med den norske proteksjonistiske spillpolitikken, er at det er god utviklingspolitikk. Malta har på grunn av spilleselskapene hatt stor økonomisk vekst.

Selv om norske myndigheter etter politiske vedtak misliker spilleselskapene med lisenser i utlandet, er det fullt lovlig å benytte selskapene. Politikerne misliker selskapene fordi de vil ha dine penger gjennom Norsk Tipping, et selskap eid av den norske staten. Ettersom du betaler skatt og en haug med avgifter til velferdsstaten, bør ingen føle forpliktelse til det statlige selskapet. Dine penger er allerede grobunn for vedtatte ordninger gjennom skattefinansierte budsjett. Er det noe norske politikere har nok av, er det penger.

Setter du penger på den norske cupkampen, ikke spill for mer penger enn du har råd til å tape!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar