Til deg som er ambassadør for pengespillselskap

Spillavhengig Norge har delt et innlegg fra en bruker, oppfordring til ambassadørene for spillselskapene.

Det er klart innlegget gir grobunn for refleksjoner, på samme måte som når personer bruker for mye penger på hus, biler, båter og skutere. Det er like alvorlig å misbruke spill og underholdning som misbruk av rusmidler som alkohol og narkotika, uten at det finnes fasit på hva som er misbruk. Mange har drukket eller drikker alkohol, uten at man blir alkoholiker. Mange røyker cannabis, kjøpt i det illegale markedet, uten at brukere blir avhengige av narkotika.

Personlig frihet, og ja vi tar oss friheter uansett hva politikerne vedtar, medfører et betydelig ansvar for hver enkelt av oss. Dumskap lar seg ikke forby og det er dumt å bruke for mye penger på spill. Oddsen, for å bruke oddsen som eksempel, skal være underholdning. For de fleste av oss er det dumt å prøve å få oddsen til å bli ei stor inntekt ved siden av andre inntekter. Stikkordet er underholdning, på lik linje med film og serier.

Problematisk adferd er grufullt for den eller de som rammes, men dagens proteksjonistiske spillpolitikk er ikke god eller riktig medisin. Menneskene har alltid gamblet og vil alltid gamle uansett hva formynderne mener og vedtar.

Hele innlegget, publisert av Spillavhengig Norge:
«Vet du hva du bidrar til med din reklame for pengespill?
Vet du at det er mange som ikke synes det er «chill» å spille mer? Det er spill med økonomi, liv og helse som innsats og lykkeboxeren funker faktisk ikke.
Pengene til ferietur med barna er borte. Det samme er pengene til strømregninga.
 Samboeren tror man har en annen for man legger seg ikke sammen mer og forholdet preges av hemmelighold.
Vet du om alle nattetimene som brukes på spill? Det er da man kan spille uforstyrret, med angst, tårer, fortvilelse og desperasjon som eneste selskap. Ferieturen til Legoland, som er planlagt og spart til i 2 år, er allerede spilt bort.
 Redselen for å bli oppdaget, for å miste familien, for å miste jobben, er konstant tilstede og den store potten blir eneste utvei. Sier til seg selv at man skal stoppe bare den store gevinsten kommer, men vet også at sannheten er noe helt annet.
 Spillingen tar på både fysisk og psykisk. Man er sliten etter mange netters "jobb" med å vinne tilbake pengene. Det haster, for ubetalte regninger og misligholdte lån forfaller. Må vinne tilbake penger man ikke har før huset må på tvangssalg.

De som nettopp er fylt 18 år og allerede har store summer i kredittgjeld. De kan vinke farvel til drømmen om bil og leilighet. Dere har fortalt dem at de er vinnere og vinnere satser penger hos dere.
Casino-spill på nettet er farlig. De fanger deg og sluker pengene dine. Det er så lett å skjule spillingen og problemene. Når sannheten kommer fram, er det ofte veldig ille. Titusener, hundretusener, millioner. Spillegjelden er kvelende stor og den berører hele familien. Noen finner veien til behandling og vil bruke mange år av sitt liv før de er tilbake til start. For andre blir det for mye og noen velger å ta sitt liv.
Om du hadde vært på et gruppemøte hos Spilleavhengighet Norge en gang og hørt på historiene så hadde du nok trukket deg fra denne reklamen, for du er jo et forbilde for mange og har stor påvirkningskraft.
Vær så snill, tjen dine penger på en annen måte. Ikke bidra til flere ødelagte liv.
Skrevet av en spilleavhengig.»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar