Fredrick Haugen kaller det sykdom, skribenten kaller det valg

Det har etter hvert blitt mange medieoppslag om personer som har spilt bort store pengesummer, personer som definerer seg selv som spilleavhengige.

Fredrick Haugen kaller, ifølge TA.no, spilleavhengighet for sykdom og får støtte av for eksempel politikere og helsepersonell. Skribenten er skrudd sammen annerledes, og mener spill handler om valg vi tar. Når vi spiller bort for mye penger, er det valg hver enkelt av oss foretar. Så fremst det er fravær av tvang, er det ingen som blir tvunget til å spille hos for eksempel Norsk Tipping eller nettselskapene.

Årsaken til at skribenten konsekvent bruker ordet valg, er at det meste menneske foretar seg har konsekvenser; både negative og positive konsekvenser. Bruk av ordet valg er å plassere ansvar der det hører hjemme, hos hvert enkelt menneske. Frihet er skjønt og deilig, men frihet medfører et betydelig ansvar for egne handlinger.

Tjukkas 
Skribenten er en tjukkas, og lever greit med det. For et par år siden var tjukkasen feit som faen. Alt jeg stappet i egen kropp og det var mye, var valg jeg foretok. Politikere og helsepersonell kaller fedme for sykdom, men min definisjon av valg gjorde at jeg selv tok fatt i problemene uten bruk av for eksempel helsevesen. Vi alle har valgmuligheter, helt uavhengig av beslutninger fattet av andre.

Om det er mulig å foreta de rette valgene til enhver tid? Menneskene er ulike og det er vanskelig å lage én mal på hva som er rett for hver enkelt av oss. Jeg tror de fleste foretar dumme valg med ujevne mellomrom, en naturlig del av livet. Det er blant annet gjennom valg/handlinger vi lærer.

En annerledes spillpolitikk ville gjort situasjonen enklere for Fredrick Haugen, ifølge debattene fra land som har liberalisert spillpolitikken eller regulert markedet om du vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar