Apple lyttet til Lotteritilsynet, men kunne gitt blaffen

Apple har, ifølge Aftenposten.no, sperret en rekke apper fra selskap med lisens i utlandet. Det er en frihet Apple har til å bestemme hva brukerne skal få laste ned. At en bedrift bruker eiendomsretten kan vi mislike, men liberalere bør alltid forsvare friheten eieren har.

Apple kunne gitt blaffen i anmodningen fra Lotteritilsynet og det med god grunn. Selskapene Aftenposten omtaler har lisenser i utlandet og driver helt lovlig. Den norske motstanden mot selskapene strider mot prinsippene i EØS-avtalen, mot selve EU-samarbeidet. Det finnes sosialpolitiske argument mot gambling, men de sosialpolitiske argumentene står svakt i Norge ettersom det statlige selskapet Norsk Tipping er ett av de mest aggressive selskapene i markedet. Norske politikere ønsker dine penger, verken mer eller mindre.

Lotteritilsynet er et tilsynsorgan for kontroll av spill. Tilsynet har ansvaret for tilsynet med aktører med konsesjoner i det norske markedet og dem som utfordrer den norske linjen.. Når Lotteritilsynet opptrer som formyndere, gjør byråkratene jobben de er satt til å gjøre. Kritikk mot spillpolitikken bør og skal rettes mot politikerne, ikke forvaltningen som følger opp vedtak i Stortinget og regjeringen.

Norsk politikk er illiberal!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar