Moss – Alta på tippekupongen

Tippekupongen har alltid vært et sjarmerende spill, et spill som har mistet oppslutning etter at konkurransen om kundene ble hard gjennom mange aktører på internett. Oddsen har tatt kunder fra tippekupongen til Norsk Tipping.

Før oddsens offisielle innmarsj i det norske markedet var det stort da lokale lag var oppført på tippekupongen. For skribenten som er en tippekupongentusiast, er det fortsatt artig med lag fra Finnmark på tippekupongen. I dag er kampen mellom Moss og Alta en tippekamp, et oppgjør i PostNord-ligaen avd 1.

Jeg tror dessverre PostNord-ligaen er det naturlige stedet for Alta IF. Konkurransen har blitt så tøff i norsk fotball, at OBOS-ligaen og Eliteserien virker som en illusjon for finnmarksklubben. Samtidig er dette fotball, drømmenes idrett. I fotball er ingen ting helt sikkert!

I avdelingen har Alta tre poeng mer enn Moss. På min tippekupong satser jeg på en klar borteseier. Garderingene bruker jeg på noen av de andre kampene.

Innleveringsfristen er satt til klokken 15:55. Tippekupongen til Norsk Tipping er billig underholdning, og det kan bli fryktelig spennende for kunder som er dyktige og som har flaks.

Grasrotandelen
Grasrotandelen er et resultat av presset Norsk Tipping opplever fra internasjonale spilleselskap. Til tross for såkalt monopol skjønner de fleste at internasjonale selskap tar store andeler i det norske markedet. Trond Giske skapte som kulturminister denne ordningen. Grasrotandelen ble innført 1. mars 2009 med tilbakevirkende beregning fra 1. januar 2009. Ettersom Norsk Tipping har beholdt en brukbar posisjon, har ordningen vært en suksess. Dette er penger politikere og sentrale idrettstopper ikke styrer. At mye av pengene går til aktivitet lokalt, uten pampestyring, er det som er forlokkende med Grasrotandelen.

Grasrotandelen er penger direkte til samfunnsnyttige formål, til aktiviteter laget av mangfoldet av organisasjoner i Norge. En herlig ordning mange i frivillig sektor nyter godt av. For lag og foreninger har Grasrotandelen blitt en viktig inntektskilde. Med offisiell konkurranse på markedet, kunne ordningen vært videreutviklet.

Det er Norsk Tipping, Brønnøysundregistrene, Kulturdepartementet og Lotteri- og stiftelsestilsynet, som samarbeider om ordningen og som har oppgaver knyttet til Grasrotandelen.

Leverer du inn tippekupong eller Lotto-kupong i dag på nett eller hos en kommisjonær, sørg for at du har en grasrotmottaker. Det er penger som skaper aktivitet i ditt lokalmiljø!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar