Minnestund og fotballkamp

Det er lenge siden nesten hele vennegjengen har vært samlet på en plass. Stemningen var spesiell, veldig trist samtidig som de gode historiene ble fortalt. Død er ved siden av fødsel det mest naturlige som finnes, likevel er det forferdelig trist når kjentfolk overlater roret til oss andre. De siste ukene har det vært litt for mye av død i mitt lokalsamfunn. Profiler i lokalsamfunnet har takket for seg.

Et par av oss som var samlet hos Arctic Sans i Honningsvåg, hadde levert inn oddskuponger. Vi hadde Tyskland-seier i kampen mot Sverige. Sverige ledet lenge, og ja; i en trist sammensetning blir stemningen bedrøvelig når tusenlapper, ganske mange tusenlapper, kan forsvinne i løpet av fotballveddemål. Tidlig i 2. omgang utlignet Tyskland. Jeg oppdaget håpet i øynene på flere av vennene som elsker oddsen.

Ordinær spilletid er over. Stillingen er fortsatt 1-1. Undertegnede er irritert over at man tømmer spillekontoen på en kamp med relativt lav odds. En veldig annerledes kveld ble deprimerende på grunn av kampen mellom Tyskland og Sverige. Fem minutt på overtid sørger Toni Kroos for at kampen ender 2-1. Da målet kom ble det en kraftig utblåsing fra unge Solvik. Det var dans, sang og jubel, i noe som karakteriserer som en fantastisk rus. For en nydelig følelse, helt enormt!

Når jeg en gang dør kommer vennene mine trolig til å fortelle historien fra den gang Tyskland slo Sverige i fotball-VM i Russland.

Oddsen gjør livet ekstra artig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar