Bruce Springsteen, anonym mann og Eurojackpot

Jeg er litt usikker på hvordan jeg og mannen kom innom Eurojackpot i samtalen, men han fortalte om drømmen og jeg tror han skammet seg litt over at han drømmer om millioner av kroner i premie.

Jeg mener alle bør drømme, drømmer kan ingen ta fra oss. Livet er nokså kompliser. Gjennom et skyhøyt skatte- og avgiftsnivå gir vi fra oss fryktelig mye penger. Regnestykket over skatte- og avgiftstrykket er komplisert, men med stort forbruk i Norge gir du fra deg mye av egne penger til formål politikerne prioriterer. Sparsommelighet betyr lavere avgiftstrykk. Når politikerne forteller om gratis skole og helsevesenet, stemmer ikke dette. Du betaler mye for velferdsordningene gjennom offentlig sektor. I tillegg nevner politikerne aldri penger de «roter» bort. Jeg unnlater med vilje å nevne at alle skattene og avgiftene er for lite til å finansiere velferdsstaten. Politikerne er også avhengige av «oljedopet». Det er bred politisk enighet på Stortinget om denne politikken.

Tilbake til mannen som drømmer om at Eurojackpot-kupongen går inn i dag, noe som kan bety gevinst på 862 millioner kroner. Hvis mannen fra Honningsvåg vinner skal han booke Bruce Springsteen til konsert på Nordkapp-platået, og han betaler for hele festen. Alle billettinntektene og andre inntekter overlater han til én av de frivillige organisasjonene i kommunen. Med Eurojackpot-gevinst til Nordkapp i kveld, kan det bli Bruce Springsteen-konsert på Nordkapp-platået og én organisasjon kommer til å tjene grovt med penger på arrangementet. Dette kaller jeg en fantastisk drøm, en drøm mannen bør fortelle rundt kjøkkenbordet hjemme eller rundt bordet hos Corner. Det er lov å fantasere om mye penger, selv i et sosialdemokratisk samfunn.

Vinnersjansen for førstepremie i Eurojackpot er cirka1:95 mill. per rekke, Det betyr at ingen av oss vinner, men den største gleden med å levere inn kupong er håpet kupongen gir for en ekstremt stor gevinst. Innleveringsfristen i dag hos en kommisjonær eller Norsk Tipping på nett, er klokken 19:00.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar