Viktig fra Finnmark Fotballkrets

I norsk fotball blir det forventet at trenere, spillere og utvalgte ledere, ikke deltar i veddemål eller pengespill i tilknytning til kamper der klubbens egne lag er involvert. Denne uken la Finnmark Fotballkrets ut et bilde på Instagram.com med påminnelse om at fotballfamilien spiller rent, åpent, smart og forsiktig. En viktig påminnelse til klubbene i Finnmark og Norge for øvrig.

Det er liten tvil om at det er artig med veddemål i tilknytning til kamper i det vi kan definere som breddefotball. Ja, for skribenten er det artig å se Turn på Honningsvåg stadion med penger på Turn-seier. Utfordringen for selskapene er at lokale supportere ofte har større kjennskap til kampene enn det selskapene har. Det er et nokså gjennomsiktig system i små lokalsamfunn. Jeg får for eksempel gjennom samtale med trener eller spillere, altså prat med kjentfolk, mer informasjon om laget før neste kamp enn det selskapene sitter på.  Ettersom jeg ikke har verv i klubben kan jeg utnytte informasjon i veddemål, men jeg prøver å la vær. Spill og veddemål skal være underholdning, ikke en voldsom inntektskilde. Sentrale tillitsmenn og spillere vet trolig mer enn det jeg får vite gjennom samtaler med kjentfolk i klubben. Derfor er det viktig med fokus på rent, åpent, smart og forsiktig.

Pengespill i tilknytning til fotball, spesielt breddefotball der overvåkingen er liten, gir utfordringer. Det er utfordringer vi vanlige oddspillere ikke trenger tenke mye på. Det er den norske fotballfamilien som har det største ansvaret mot dette som vi kan omtale som en trussel mot idretten og det er hyggelig å registrere at Finnmark Fotballkrets tar sitt ansvar i sosiale medier.
Finnmark Fotballkrets, Instagram.com. 
 Bloggposten handler om fotballveddemål, men nøyaktig det samme kunne vært skrevet om håndball og hockey for å nevne andre populære idretter på oddsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar