Omsetningen på tippekupongen dalte

For en tippekupongentusiast var skribenten nokså oppspilt over hyggelig omsetning på fulltidskupongen på lørdag. I dag er omsetningen normal lav igjen. Synd! Tippekupongen setter ekstra farge på kampene som vises på skjermen. 2FX ville ikke vært det samme uten tippekupong.

Omsetningen på fulltidskupongen var 3 586 959 kroner på søndag. Omsetningen på pausekupongen var 471 296. Det var mange med 12 riktige tippetegn på fulltidskupongen, men kun tre vinnere på pausekupongen.

Tippekupongen var det som skapte min interesse for gambling og fotball. Jeg var veldig ung, veldig ung da de først kupongene ble levert inn. Én av gangene glemmer jeg aldri! Det var lørdag ettermiddag og tippekamp på NRK. Jeg hadde, på vegne av meg selv og gamla, levert inn kupong. Tippekampen var over og resultatene tikket inn. Jeg hadde elleve rette tippetegn og manglet kamp nummer ni, Birmingham mot Huddersfield. På grunn av et eller annet rundt stadion ble avspark forsinket i denne kampen På min kupong var det hjemmeseier.  Jeg var alene hjemme og kunne ikke sitte rolig i stolen. Kampen endte 2-2 og tippetegnet U. Premieprognosen for 12 rette var over 300 000 kroner. Det var mye penger for en veldig ung gutt. Vi fikk utbetalt litt over 10 000 kroner.  Det hører med til historien, ifølge avisene på mandag, at Birmingham ledet og Huddersfield utlignet like før slutt. Av de uforglemmelige minnene med fotballveddemål er det denne kupongen jeg husker best. For få kroner kan fotballsupportere oppleve mye artig med en tippekupong!

7. mai 
Lav omsetning på tippekupongen kan være én av årsakene til at Stortinget mandag 7. mai gjør innstramninger i en allerede restriktiv spillpolitikk. Noen få politikere bruker sosialpolitiske argument for innstramningene, men innstillingen fra Familie- og kulturkomiteen viser at komiteen ønsker å beskytte det statlige selskapet Norsk Tipping ytterligere; altså selskapet som har den tradisjonelle tippekupongen.

Den norske spillpolitikken er det perfekte eksemplet på hvordan en stat ikke skal oppføre seg sett med liberale øyner. En stat bør være regulator og lovgiver, ikke aktør i markedet. I spillpolitikken sitter staten på alle sidene av bordet med de betenkelighetene det medfører.

De sosialpolitiske argumentene ville stått sterkere om staten kun var regulator og lovgiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar