Tenk deg forbud mot sjakk i Norge

Selv om poker har blitt tillatt er spillet underlagt voldsomme strenge restriksjoner, så strengt at mange pokerspillere fortsatt regner poker som forbudt. Om forbudet er vellykket? Nei, det er totalfiasko og det skjønner de aller fleste som spiller poker.

Sjakk derimot er lovlig. Interessen for sjakk har økt kraftig på grunn av Magnus Carlsen og ulike TV-sendinger i forbindelse med turneringer/mesterskap. Forbud mot sjakk er utenkelig. Det er i alle fall ingen politiske aktører som har fremmet forslag om forbud.

Vishwanathan Anand, en av de virkelig gode sjakkspillerne, sidestiller sjakk og poker. Han kaller poker tankesport, på linje med sjakk. Noe pokerspillerne har hevdet veldig lenge.

--Den eneste forskjellen mellom poker og sjakk er at all informasjon er tilgjengelig på bordet i sjakk. Poker er et ferdighetsspill, fastslår Anand, ifølge Pengespill.com.

Om et spill er basert på lykke eller ferdigheter bør egentlig ikke bety noe som helst, men for politikere er det viktig. I et gjennomregulert land bruker mange av politikerne alt av argument for fortsatt reguleringer. For poker har det politiske flertallet grodd fast i ordet «lykke».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar