Eurovision 2018

Det er nå mulig å inngå veddemål om Eurovision 2018, en konkurranse med tradisjonelt veldig gode seertall på NRK1.

Internasjonale bettingsselskap har satt Israel som favoritt med odds på mellom 2,00 og 3,00. Norges Alexander Rybak er ikke plassert helt i toppen av selskapene basert på oddssettingen. Det er uten tvil en fordel om Norge ikke vinner. Det er dyrt å arrangere Eurovision Song Contest, en prislapp på mange millioner kroner. Vinner Norge må du betale for festen gjennom TV-skatten, altså avgiften på fjernsynsmottaker. På sikt kan det bli omlegging av dette skatteregimet, men foreløpig er det skatt på fjernsynsmottakere i Norge. Det er Stortinget som fastsetter avgiften, og verken styret i NRK eller norske politikere er dyktige på kutt. Regningen får skattebetalere i form av økning av kringkastingsavgiften.

Lisensøkningen i 2018 var 45 kroner, i tillegg ble lavmomsen økt. Skulle Norge vinne konkurransen i Portugal i mai, vil regningen fra NRK bli merkbart høyere i 2019. Jada, alt er politikk!

Skal du se galskapen på TV, kan det være greit å ha en oddskupong. Det øker i alle fall spenningsnivået under avstemmingen.

Oddsen hos selskapene vil bli endret etter hvert som vi nærmer oss finalen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar