Det første skuterlotteriet var langt fra vellykket

I dag får innbyggerne i Nordkapp vite hvem som har vunnet snøskuter eller ATV i Radio Nordkapps ettermiddagssending. Fotballgruppa skal trekke skuterlotteriet, et lotteri som har blitt en fast tradisjon og en viktig inntektskilde for fotballgruppa. Lotteri er viktig i mange lokalsamfunn, ikke minst i Nordkapp. Gjennom salg av lodd og sponsing av premier kommer det inn penger til aktører i frivillig sektor.

Årets skuterlotteri har som vanlig vært en suksess, slik lotteriet har vært mange år på rad. Alle loddene ble solgt og fotballgruppa har fått inn penger til driften av gruppa. Slik var det ikke den første gangen lotteriet ble gjennomført på slutten av 90-tallet eller på begynnelsen av 2000-tallet. Jeg husker ikke det nøyaktige årstallet, men jeg husker vedtaket og de siste dagene av salgsperioden for lodd.

Fotballgruppa i Turn har alltid brukt alle pengene til aktivitet, og gruppa har hele tiden ønsket seg nye inntektsmuligheter. Honningsvåg Supporterklubb har julelotteriet og fotballgruppa ville ha et eget lotteri. Hva gjorde vi? Jo, vedtok skuterlotteri som skulle skille seg ut fra supporterklubbens julelotteri. Med snøskuter som hovedpremie ble det delt ut loddbøker til voksne spillere, og foreldre og foresatte. Da salgsperioden nærmer seg slutten ble loddbøkene samlet inn. Altfor mange av medlemmene ga blaffen i salg og leverte tilbake blokker med usolgte lodd. Jeg er for å gi ros til dem som fortjener det, men riser gjerne personer som ikke gjør en god nok jobb. Det året skjelte jeg som leder ut mange av medlemmene for elendig salg. Det lå an til underskudd før Sverre Simonsen fikk ideen om at vi skulle bringe snøskuteren til sentrum og at vi skulle selge lodd i posthuskrysset like før trekningen. I løpet av noen formiddagstimer ble det solgt lodd for et par titusener og det økonomiske resultatet ble ikke veldig ille, altså vi unngikk underskudd og fikk et lite overskudd som ble brukt til aktivitet i fotballgruppa.

Et lotteri som startet på en middels måte har etter hvert blitt en stor suksess i Honningsvåg. Trekningen hører du i Radio Nordkapp i ettermiddag fra klokken 16:00.

Når jeg hører fotballgruppas representanter snakke om skuterlotteriet i dag, kommer tankene om hvordan lotteriet startet. Lotteriet fikk ikke en god start!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar