Ser du Solvik og Sedeniussen på segway på Nordvågveien mens naboen løper etter, da har Eurojackpot-kupongen gått inn

Vinneren av førstepremien i Eurojackpot får så mye penger, at skribenten har laget liste for hva gevinsten skal brukes til om kupongen går inn. I kveld er førstepremiepotten på 213 millioner kroner. 213 millioner kroner er sykt mye penger, selv om sannsynligheten for å vinne potta er tilnærmet null. Innleveringsfristen er klokken 19.00 hos Norsk Tipping på nett eller hos en kommisjonær.

Skulle jeg vinne pengene, blir det turnhall i Honningsvåg. Det blir også en lang utenlandsk tur, og mange ensfargede sokker til baben. I tillegg leker unge Solvik og Roger Sedeniussen med tanken om innkjøp av segway, maskiner som er tilgjengelig hos Destinasjon 71° Nord.

Rogern er opptatt av kjøretøy og jeg liker Nordvågveien. Den perfekte kombinasjonen er segway på Nordvågveien, som hare for nabodama mens hun jogger bak. For et herlig syn, Solvik og Sedeniussen på segway mens naboen prøver å holde følge med oss.

Segway ja. Skribenten glemmer aldri debatten om segway, en debatt der formynderne omtrent mente at landet ville gå til grunne om regelverket ble liberalisert. Segway på norske veger har vært uproblematisk. Like uproblematisk vil det være om noen av de andre politikkområdene ble liberalisert, for eksempel spillpolitikken.

Grasrotandelen
Alle som spiller Eurojackpot bør gi Grasrotandelen til et lag eller en forening. Mange gjør dette, men det er fortsatt veldig mange kunder hos det statlige selskapet som ikke har valgt ut en mottaker.

Mye av overskuddet i Norsk Tipping blir tildelt politikere for ulike vedtak. Vi kjenner dette mest som spillemidler, penger politikerne bruker for å kjøpe oppslutning ved valg. Mange politikere vil være uenige med meg i påstanden, men sannheten at pengene er grobunn for politiske vedtak, vedtak som former kultur- og idrettspolitikken i Norge.

Grasrotandelen er annerledes og mye bedre. I denne ordningen går syv prosent av spilleinnsatsen til et lag eller en forening, bestemt av hver enkelt kunde. Mottakeren må være i Frivillighetsregisteret.

Grasrotandelen er penger direkte til samfunnsnyttige formål, til aktiviteter laget av mangfoldet av organisasjoner i Norge. Det finnes eksempel på misbruk av ordningen, men misbruket ser ut til å være begrenset. En herlig ordning mange barn og ungdommer nyter godt av!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar