Bonuspotten skal ut på tippekupongen

For oss som liker tippekupongen til Norsk Tipping, men som er misfornøyde med lave premieutbetalinger, er det hyggelig at det i dag er bonuspott på rundt tre millioner kroner. Det kan gi en ekstra spennende ettermiddag. Ja selvsagt hvis man tipper godt, og det er slett ikke sikkert.

Bonuspotten i tipping har passert tre millioner kroner, og Norsk Tipping skal utbetale bonuspremien. Potten blir puttet inn i den ordinære tolverpotten og blir fordelt på alle som får 12 rette på lørdagskupongen.

Det er historisk sus over tippekupongen, og kanskje spesielt lørdagskupongen ettersom det var slik lovlig fotballgambling startet i Norge. Tippekupongen ble lansert 13. mars 1948. Det betyr at veldig mange av oss som er voksne har et forhold til kupongen.

Innleveringsfristen hos en kommisjonær eller Norsk Tipping på nett, klokken 15:55.

Grasrotandelen
Leverer du spill hos Norsk Tipping, gir du politikerne makt over idrett og kultur i Norge. Én klar ulempe, men du støtter også et lag eller en forening gjennom Grasrotandelen; en klar fordel!

Grasrotandelen er et resultat av presset Norsk Tipping opplever fra internasjonale spilleselskap. Til tross for såkalt monopol skjønner de fleste at internasjonale selskap tar store andeler i det norske markedet. Trond Giske skapte som kulturminister denne ordningen. Grasrotandelen ble innført 1. mars 2009 med tilbakevirkende beregning fra 1. januar 2009. Ettersom Norsk Tipping har beholdt en brukbar posisjon, har ordningen vært en suksess. Dette er penger politikere og sentrale idrettstopper ikke styrer. At mye av pengene går til aktivitet lokalt, uten pampestyring, er det som er forlokkende med Grasrotandelen.

Grasrotandelen er penger direkte til samfunnsnyttige formål, til aktiviteter laget av mangfoldet av organisasjoner i Norge. En herlig ordning mange i frivillig sektor nyter godt av. For lag og foreninger har Grasrotandelen blitt en viktig inntektskilde. Med offisiell konkurranse på markedet, kunne ordningen vært videreutviklet.

Det er Norsk Tipping, Brønnøysundregistrene, Kulturdepartementet og Lotteri- og stiftelsestilsynet, som samarbeider om ordningen og som har oppgaver knyttet til Grasrotandelen.

Leverer du inn tippekupongen i dag på nett eller hos en kommisjonær, sørg for at du har en grasrotmottaker. Det er penger som skaper aktivitet i ditt lokalmiljø!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar