Mr Green og meg selv

Jeg vet ikke helt om jeg synes synd på norske politikere og myndighetene for øvrig, eller om jeg skal flire av formynderne som er godt hjulpet av idrettsbevegelsen og andre store organisasjoner. I dag møtte jeg Mr Green på en helt ny måte.

Det har lenge vært kjent at Lotteritilsynet og Medietilsynet, etter politiske vedtak, jobber for å hindre markedsføring av spill og spillselskap med utenlandske konsesjoner. Altså lovlige selskap som driver fra land med mer liberal politikk enn Norge. Norge kjøper eiendeler i utlandet gjennom Statens pensjonsfond utland, mens andre land tillater næringsvirksomhet pensjonistfondet gjerne kjøper, men som er forbudt i Norge. Synes du det virket amatørmessig av politikerne? Det er «kaurat» ja!

De norske tilsynene har prøvd å stoppe alt fra TV-reklame fra utlandet til Facebook-sider, heldigvis uten stor suksess. Vi lever i en tid der handel på tvers av grenser er helt vanlig, noe Statens pensjonsfond utland beviser daglig. Medietilsynet og Lotteritilsynet har fått en håpløs jobb av det politiske flertallet. Tilsynene kan umulig lykkes!

I dag, før min trimtur, satt jeg på mitt private rom. Jeg spilte sjakk, men vant veldig lett. Dermed var det tid til at jeg kunne trykke på en bokse-app, en app det er lenge siden jeg har brukt. Før jeg kom til det opprinnelige innholdet i appen, møtte jeg Mr Green; et prisbelønnet onlinekasino. En herlig snutt med en veldig hyggelig velkomstbonus var det Mr Green presenterte mens jeg satt mutters alene på toalettet.  Er byråkratenes jobb umulig med å forhindre spillreklame på TV, blogger og Facebook-sider, er den helt håpløs på alle appene som finnes. For første gang på veldig lenge gikk mine tanker til byråkratene som skal sørge for at politiske visjoner blir fulgt. Deres oppgave er håpløs, fullstendig umulig. Det bør politikerne ta til etterretning og endre den norske spillpolitikken.

Hvorfor videreføre noe som overhode ikke fungerer? Det spørsmålet bør en del av stortingsrepresentantene stille seg. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar