Ingen spillere skal vedde på egen kamp

Anatolij Anismenko får ikke spille fotball på tre måneder. Årsaken er at Kirkenes-spilleren veddet mot sitt eget lag i en cupkamp mot Alta IF i 2016.

Ettersom stillingen ble 2-2 tapte Anismenko pengene. Han får tre måneder karantene av Norges Fotballforbund på grunn av veddemålet, ifølge iFinnmark.no.

I norsk fotball blir det forventet at trenere, spillere og utvalgte ledere ikke deltar i veddemål eller pengespill i tilknytning til kamper der klubbens egne lag er involvert. For øvrig forventninger som trolig blir brutt ofte i forbindelse med seriespill, uten at målsettingen er kampfiksing. Ettersom det er mange aktører i markedet, er det umulig å kontrollere om spillere satser penger på egne kamper.

Pengespill i tilknytning til fotball, spesielt breddefotball der overvåkingen er liten, gir utfordringer. Det er utfordringer vi vanlige oddspillere ikke trenger tenke mye på. Det er den norske fotballfamilien som har det største ansvaret mot dette som vi kan omtale som en trussel mot idretten.

Klubber kan med fordel gi denne problemstillingen større oppmerksomhet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar