Interessant påstand i forbindelse med videodømming i radioprogrammet 4-4-2

Jeg tapte noen tusen kroner i dag da Watford utlignet til 3-3 tre minutt på overtid mot Liverpool i lørdagens tidligkamp i Premier League. Ett mål som lignet mistenkelig mye på offside.

På trimturen i dag, ja jeg trimmer. Hva ville oddsen vært på det for et par år siden? På trimturen hørte jeg radioprogrammet 4-4-2 med Schau og Aune. I radioprogrammet intervjuet Schau og Aune den tidligere Odd-spilleren, Fredrik Oldrup Jensen. Oldrup Jensen og laget Zulte Waregem spilte kamp i Belgia på fredag, en kamp laget tapte. Oldrup Jensen fortalte om kampen i radioprogrammet og mente laget ble snytt for et klart straffespark.

I Belgia er det videodømming, ifølge Fredrik Oldrup Jensen, og likevel blir sentrale hendelser i en fotballkamp oversett av dommerne.

I Norge er det debatter om videodømming. Det er debatter både på sosiale medier, men også i organ der fotballederne sitter. Jeg har vært og er skeptisk til videodømming, fordi en del av avgjørelsene i fotball blir tatt ut fra skjønn. I tillegg vil det i praksis være vanskelig å få videodømming på alle fotballbanene. Videodømming vil lage et nytt unødvendig skille mellom topp- og breddefotball.

Påstanden fra Fredrik Oldrup Jensen i dagens radioprogram, viser at selv med videodømming vil dommerne overse viktige hendelser på banen. Hva er da vitsen?

Resultatet mellom hjemmelaget Zulte Waregem og bortelaget Club Brugge ble 1-2. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar